Enkele webdesign feiten om even bij stil te staan

bron: Webs

40%

van de bezoekers verlaat een website als deze langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden

48%

van de website bezoekers heeft een negatieve perceptie van bedrijven met een slecht werkende website

62%

van de bedrijven genereert meer omzet na het maken van een mobielvriendelijke website

Robuust proces

Om zoveel mogelijk controle en grip te houden op het ontwikkelproces van jouw webdesign en/of website volgen we een robuust proces waarbij User Experience een hele belangrijke positie inneemt.

Sitemap en user flow

Een duidelijke en intuïtieve website structuur is essentieel. De informatiearchitectuur, de blauwdruk van je website, vormt hier het fundament voor. Het is het proces van het organiseren, labelen en structureren van informatie. Een goede informatiearchitectuur maakt informatie vindbaar als een bezoeker thuis is in de materie en het maakt informatie zichtbaar wanneer een bezoeker niet precies weet waar hij zoekt.

Prototype

Al vroeg in het ontwikkelproces maken we een klikbaar ‘high-fidelity’ prototype, dat de navigatie, routes en werking van de belangrijkste functionaliteit toont. Het voordeel daarvan is dat we al in een vroeg stadium de gebruiksvriendelijkheid kunnen testen door gebruikers opdrachten en scenarios te laten uitvoeren.

Interactie en visueel ontwerp

Van elke unieke pagina of pagina-element maken we een wireframe. Dit zijn de bouwtekeningen van de website, waarin een overzicht wordt gegeven van zaken als navigatie, routes, indeling, functionaliteit en inhoud. Het visuele ontwerp is de visuele schil over de wireframes heen en focust zich op het grafische aspect (‘look-and-feel’). Zaken als huisstijl, kleurgebruik, lettertypes, beeldmateriaal en video komen aan bod. Vorm en functie moeten elkaar versterken.

Het merendeel van onze websites ontwikkelen we binnen het WordPress Content Management Systeem, dat op dit moment het meest populaire CMS systeem is. Dat is niet vreemd, aangezien het niet alleen open-source (geen licentiekosten), zeer gebruiksvriendelijk en gratis is, maar vele modules (gratis en betaald) beschikbaar heeft en wordt ondersteund door een enorme community.

Responsive

Iedereen is tegenwoordig overal en altijd online, heeft meerdere apparaten gelijktijdig in gebruik en opent en bekijkt e-mail en social media voor het grootste deel via mobiele apparaten. Daarom leveren we natuurlijk elke website, webshop of e-mail nieuwsbrief responsive op. Het is namelijk geen keuze meer, maar een vereiste…

Zoekmachine optimalisatie

Wat heb je aan een goede website zonder bezoekers? Klopt, helemaal niets! Goed scoren in zoekmachines wil iedereen en is tegenwoordig essentieel. Sowieso zorgen we ervoor dat Google in staat is om elke website of webshop goed te indexeren. We implementeren standaard de tools om elke pagina te optimaliseren. Wil je meer, dan hebben we nog een heel scala aan zoekmachine optimalisatie mogelijkheden voor je ter beschikking.

Top support

Na oplevering houdt het voor ons als webdesign bureau zeker niet op. Door de vele projecten die we al hebben gedaan weten we dat webdesign en content management niet voor iedereen ‘appeltje eitje’ is. Daarom bekijken we jouw website regelmatig. We checken dan of de content is geplaatst zoals bedoeld en of er geen (technische) foutjes zijn ingeslopen. Daarnaast organiseren we tweemaal per jaar een Website Performance Evaluatie meeting. We bespreken dan hoe de website ‘gaat’, of je hulp nodig hebt of zelfs of de site aangepast of uitgebreid moet worden met bijvoorbeeld SEO, social, e-mail marketing of internet marketing. We laten je dus zeker niet zwemmen!

“Ik ben zeer tevreden met de samenwerking en diensten van Hellopixels. Goede service, betrouwbaar en bovendien super fijn en goed in het meedenken naar creatieve oplossingen en het uitvoeren hiervan.”

Chantal Spieard, freelance fotograaf en filmmaker