De situatie

Chantal Spieard volgt in haar werk mensen in hun dagelijkse leven. Storytelling is haar vak en met haar camera onderzoekt ze haar onderwerpen. Rauwe emotie, realiteit en een kijkje in het leven van anderen zijn haar focus. Chantal's foto’s hebben vaak een snapshot-achtig karakter waarbij ze portretten met interieurs en straatbeelden combineert. Naast haar corporate opdrachten in Nederland reist ze voor hulporganisaties over de hele wereld en maak documentaires van humanitaire projecten. In 2017 is Chantal beloond met diverse prijzen voor haar Zeeman Trouwjurk campagne.

 

Om haar werk online tot volle glorie te laten komen voor zowel potentiële opdrachtgevers als geïnteresseerden diende een volledig responsive online portfolio en showcase ontwikkeld te worden.

De aanpak

Bij het bepalen van de doelgroep (huidige en potentiële eindklanten, art director en geïnteresseerden) en hun doelstellingen op de site kwam naar voren dat hun online kijkgedrag voornamelijk gericht is op snelheid. Snel kunnen scannen van nieuw werk, kwaliteit, stijl, verdieping en intentie van de fotograaf was een must. Inzicht in Google Analytics leerde dat een substantieel deel van de bezoeken aan de site via een mobiel apparaat wordt gedaan. Het ontwerp moest flexibel genoeg zijn om aan te sluiten bij dit gedrag.

 

Voor Chantal diende de site een online platform te zijn waar ze haar commerciële, niet-commerciële en film projecten kan tonen. Tevens wilde ze graag de dagelijkse actualiteit visueel kunnen vastleggen in een blog sectie.

 

Via het pad van user flow, schetsen, wireframes en een high-fidelity prototype zijn we iteratief tot een interactie en visueel ontwerp gekomen dat aansloot bij de gestelde eisen.

De resultaten

Binnen WordPress hebben we een compleet maatwerk 'masonary' website ontwikkeld. Ogenschijnlijk dezelfde pagina's en functionaliteit, maar het gedrag is afhankelijk van de diepte in de website hiërarchie en apparaat waarmee de site bekeken wordt.

 

De site is een online portfolio geworden waar Chantal's foto en film projecten alsmede "screenshot van haar dagelijkse actualiteit" moeiteloos hun weg vinden binnen het ontwerp.

Bezoek websiteDit wil ik ook!

“Ik ben zeer tevreden met de samenwerking en diensten van Hellopixels. Goede service, betrouwbaar en bovendien super fijn en goed in het meedenken naar creatieve oplossingen en het uitvoeren hiervan.”

Chantal Spieard, freelance fotograaf en filmmaker

Wil je ook een goede website laten maken die hoog scoort in Google en van bezoekers klanten maakt? Laat het dan aan Hellopixels over en neem contact met ons op.

Dit wil ik ook!