Alle projecten

Norwich Institute for Language Education

Responsive website ontwerp, User Experience en website style guidelines

INTO (Brighton UK, www.into-corporate.com) brengt ambitieuze internationale studenten en universiteiten samen.

In opdracht van INTO hebben we de look & feel (webdesign en website ontwerp) en complete website style guidelines ontworpen voor de nieuwe website van NILE, het Norwich Institute for Language Education. NILE biedt een grote hoeveelheid taalcursussen aan die online of in Norwich gevolgd kunnen worden.
Deze cursussen dienden op de website geboekt te kunnen worden. Daarnaast verzorgt NILE wereldwijde consultancy en praktische hulp op het gebied van Engelse taalcursussen. De website diende tevens dienst te gaan doen als ‘NILE community’ waarbij forums, leraren profiel pagina’s en social media geïntegreerd dienden te worden.

 

www.nile-elt.com

Opgeleverd
Webdesign Website style guidelines

Hellopixels NILE website ontwerp

Primaire en secundaire merkkleuren, internationaal en hedendaags

NILE’s primaire merkkleur is groen. Naast de 3 extra sub-merkkleuren voor de diverse opleidingen (online, in Norwich en TEFL) dienden merkwaarden als internationaal karakter, vertrouwen, rust, professioneel en multicultureel geïntegreerd te worden in het ontwerp.
Om dit te realiseren worden de sub-merkkleuren reeds geïntroduceerd op de homepage door iedere tab zijn eigen sub-merkkleur mee te geven. Deze kleur wordt vervolgens op subtiele wijze verwerkt op de onderliggende pagina’s in de site hiërarchie, zodat de gebruiker zelfs door alleen de kleur weet in welke sectie hij/zij zich bevindt.

Hellopixels NILE website ontwerp

Responsive design voor de technologie-bewuste doelgroep

NILE’s doelgroep bestaat uit technologie-bewuste volwassenen die zich online oriënteren maar ook geen enkele moeite hebben om ‘online’ hun zaken te regelen. De layout, beeld- en lettergrootte en functionaliteit passen zich daarom automatisch aan het beschikbare beeldformaat en schermresolutie van het apparaat van de bezoeker aan. Voor de smartphone versie hebben we, naast een andere layout, bepaalde foto’s en delen van de content weggelaten om de dataload zo laag mogelijk te houden.

Widgets en pagina elementen

We hebben diverse widgets ontworpen die op elke pagina in de site te integreren zijn.

 

Hellopixels NILE website ontwerp

Tientallen pagina stijlen en lay-outs

Vanwege de scope van de website en de aangeboden en ontwikkelde functionaliteit hebben we vele ontwerpen gemaakt van pagina stijlen en lay-outs. Google Maps integratie met custom markers, integratie met online learning platform Moodle, Paypall betaling, teveel om op te noemen.

 

Hellopixels NILE website ontwerp

Gebruikte tools voor dit project

Webdesign Website style guidelines Concepting Beeldbepaling Grid ontwerpstructuur Google webfonts Responsive design

Wil je ook intensief sparren voor een mooi online concept?

Bel ons op 023 563 8680 | 06 5060 5644 of mail naar info@hellopixels.nl. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.