SEO bureau

Daarom starten we altijd met een duidelijke strategie en het bepalen van de te bereiken doelgroep en doelstellingen. Om beter gevonden te worden in zoekmachines als Google kunnen we via zoekmachine optimalisatie focussen op de organische zoekresultaten. Met behulp van zoekmachine adverteren zoals Google Adwords kunnen we je laten verschijnen in de gesponsorde resultaten.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO, Search Engine Optimization) zorgt ervoor dat een website op basis van vooraf bepaalde zoektermen in de top resultaten te vinden is van zoekmachines als Google en Bing. Door onderzoek te doen naar de zoektermen waarop jouw doelgroep zoekt en vervolgens de website secuur te optimaliseren voor deze zoektermen, kunnen we jouw website een hogere positie laten innemen in de organische zoekmachine resultaten.

Zoekmachine advertising

Zoekmachine adverteren (SEA, Search Engine Advertising) zetten we in indien je (tijdelijk) zeker wil zijn van een hoge positie in de (betaalde) zoekresultaten. Bijvoorbeeld om een campagne te ondersteunen of omdat je veel concurrentie hebt en optimaal vindbaar wil zijn voor jouw potentiële klant. Het is een krachtige manier van adverteren via Google Adwords omdat je namelijk direct mensen bereikt die op zoek zijn naar de producten en diensten die je aanbiedt.

Werkwijze zoekmachine optimalisatie

Binnen een zoekmachine optimalisatie traject nemen we de volgende stappen om alle facetten van jouw website te optimaliseren.

Doelgroep en zoekwoorden onderzoek

Voordat we überhaupt kunnen optimaliseren moeten we weten waar onze potentiële klanten naar zoeken. Welke zoektermen gebruiken ze en welke varianten?

Website optimalisatie plan

Wat gaan we eigenlijk optimaliseren? We analyseren de huidige website uitgebreid en maken een duidelijk plan op welke gebieden winst te behalen valt. Je moet hierbij dan denken aan optimalisatie van de content, de techniek en de conversie. Tevens kijken we hoe we jouw website sneller kunnen laten performen.

Content optimalisatie

Duidelijke paginaopbouw en teksten gericht op de bezoeker die door Google goed geïndexeerd kunnen worden. Afbeeldingen met de juiste benaming en correcte alt en title tags.

Technische optimalisatie

Een goede vindbaarheid begint met een goed fundament. Een duidelijke website architectuur, schone broncodes zodat zoekmachines de website goed kunnen scannen.

Lokale SEO optimalisatie

Omdat we steeds mobieler worden en omdat potentiële klanten die lokaal zoeken een grotere aankoop bereidheid hebben, is goed scoren in de lokale zoekresultaten erg belangrijk.

Website (laad)snelheid

40% van de bezoekers verlaat een website indien het langer dan 3 seconden duurt om de pagina te laden. We maken je website sneller, optimaliseren afbeeldingen en daardoor mobiel vriendelijker.

Maandelijkse optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is absoluut geen eenmalige actie maar een doorlopend proces. De website zal continu geoptimaliseerd moeten worden om de concurrentie voor te blijven.

Periodieke evaluatie

Ieder kwartaal nemen we samen met jou de resultaten van de afgelopen 3 maanden door en bepalen we welke acties nodig zijn voor de volgende periode om groei en verbetering mogelijk te maken.